Qaanaaq-befolkning Torsdag d. 26. Januar

Tags:Nordgrønland

Qaanaaq-befolkning

Forskere og fangere fra Qaanaaq-området har i samarbejde registreret fangstdyrenes ruter og fangstområder. Det præsenteres i aften i Katuaq i et offentligt foredrag.

Ingen sprængningerPlay

Ingen sprængninger

Eksperter og beredskabet fraråder sprængninger af det ustabile fjeldstykke ved Uummannaq. Det kan nemlig ende med mere fjeldskred, og dermed med mere risiko for naturkatastrofe.

VedligeholdelsesudgifterPlay

Vedligeholdelsesudgifter

Der blev i alt brugt 5,5 millioner kroner til vedligeholdelse af Inatsisartuts administrationsbygning de sidste 5 år. Det vil sige, at man har brugt lidt over 1 million kr. hvert eneste år til vedligeholdelse.

23 Juni 2017Play

23 Juni 2017

Det ustabile fjeldstykke skal ikke sprænges. NunaFonden har ikke lovet at give børn Iphone. Børn og unge bader i vandsøen, som folk drikker af.

Iphones til børnenePlay

Iphones til børnene

Nuna Fonden donerede 500.000 kroner til børn og unge, der blev ofre for katastrofen i Nuugaatsiaq. Det blev blandt andet nævnt, at børnene skal få en Iphone hver, selvom skolen i Nuugaatsiaq blev en af flodbølgens ofre.

Vandsøen folk svømmer iPlay

Vandsøen folk svømmer i

I går gik en fra Nanoq News en tur ved vandsøen som Nuuks borgere drikker fra og så en flok børn og unge der svømmede i søen. Vi ønskede at vide, om de overhovedet har lov til at svømme i søen og snakkede med Kommuneqarfik Sermersooq om sagen.

Hele udsendelsenPlay

Hele udsendelsen

Royal Arctic Line har indledt forhandlinger med Århus havn. -- Socialrådgivere er imod en flytning af socialrådgiveruddannelsen fra Nuuk. -- Kalaallit Røde Korsiat koordinerer hjælpen til borgerne i Uummannaq-området.

Omvæltning i RALPlay

Omvæltning i RAL

Royal Arctic Line vil forlade Aalborg helst inden for to år. Aalborg har svaret igen med et krav om 200 millioner kroner. Royal Arctic Line har en aftale med Aalborg Havn, der kører til 2022.

PengeindsamlingerPlay

Pengeindsamlinger

Kalaallit Røde Korsiat har taget initiativ til at koordinere indsamlingen til de katastroferamte borgere fra Uummannaq området i samarbejde med Qaasuitsup Kommunia. Det meddeler selvstyret.

Kommune QeqertalikPlay

Kommune Qeqertalik

Den nye kommune Aasiaat, Kangaatsiaq, Qasigiannguit og Qeqertarsuaq, hedder nu Kommune Qeqertalik.

Avannaata KommuniaPlay

Avannaata Kommunia

Den kommende kommune, der består af Ilulissat, Uummannaq, Upernavik og Qaanaaq kommer nu til at hedde, Avannaata Kommunia. Direkte oversat betyder det Nordgrønlands kommune.

NIISIP – er lodret imodPlay

NIISIP – er lodret imod

Flytteplanerne af Socialrådgiveruddannelsen til Ilulissat er Grønlands Socialrådgiverforening NIISIP lodret imod. Foreningen er nervøs for at man i den henseende risikerer at miste afgørende kapaciteter indenfor jura, psykologi samt samfundsforhold.

” Vi siger nej til hash”Play

” Vi siger nej til hash”

Mandag den 26. Juni markeres den internationale Dag mod misbrug af, og ulovlig handel med narkotika. Og Kommuneqarfik Sermersooq vil derfor være med og markere dagen.