14. Februar 2017 Tirsdag d. 14. Februar

Tags:Hele Udsendelsen

14. Februar 2017

Frafald på de gymnasiale uddannelser er fordoblet på ti år. Politianmeldelser steg med 11 procent sidste år. SIK lønnede Naja flytter ikke til Siorarsiorfik.

Hele udsendelsenPlay

Hele udsendelsen

En ung mand på 23 år er flyttet tilbage til sin hjemby i håb om, at han kan være med til at fremme turisme i Qasigiannguit. -- Partii Naleraq vil have en socialborgmester i den kommende nordkommune. -- Dansegruppen “Pakkalussat” har arrangeret en omgang alkoholfri dansemik i Nuuks forsamlingshus.

Håb om flere turisterPlay

Håb om flere turister

En ung mand på 23 år er flyttet tilbage til sin hjemby i håb om, at han kan være med til at fremme turisme i Qasigiannguit.

Socialborgmester i NordkommunePlay

Socialborgmester i Nordkommune

Partii Naleraq vil have en socialborgmester i den kommende nordkommune. Borgmesteren skal kunne behandle akutte sager hurtigere end socialudvalgsformanden.

MIO udgiver en bogPlay

MIO udgiver en bog

Det er bogen: ”Du må være præcis som du er” MIO har udgivet, og bogen handler om de voksnes og børns rettigheder, som både voksne og børn kan læse.

Alkoholfri danseaftenPlay

Alkoholfri danseaften

Dansegruppen “Pakkalussat” har arrangeret en omgang alkoholfri dansemik i Nuuks forsamlingshus. Alle og enhver er velkomne til at komme og vise hvad de kan påpeger arrangørerne.

Hele udsendelsenPlay

Hele udsendelsen

Deling af Qaasuitsup Kommunia kan blive dyrt for indbyggerne nordpå -- Et skoleråd skal skabe et tættere samarbejde mellem folkeskolen og forældre -- Omkring 15 forskellige folkeslag kan mødes i disse dage i Nuuk Center, Landsbiblioteket samt Illorput hvor man har arrangeret forskellige indslag.

Ingen skattestigningPlay

Ingen skattestigning

Kristian Jerimiassen og hans parti vil ikke have, at skatten skal stige. Lad os høre, hvorfor.

Folkeskolen og forældrene samarbejder ikkePlay

Folkeskolen og forældrene samarbejder ikke

Afstanden mellem folkeskolen og forældrene er blevet for stor og de bør blive bedre til at samarbejde, sådan siger Lone Rosengreen Pedersen, der stiller op til kommunalvalget i Sermersooq for IA.

Laviner i Maniitsoq og SisimiutPlay

Laviner i Maniitsoq og Sisimiut

Flere laviner i Maniitsoq og Sisimiut endte med at flere mennesker blev begravet af snemasserne og heldigvis endte det ikke med dødsfald iflg. Politiet. Derfor opfordrer politiet at alle der ønsker at færdes i naturen at de ikke gør det på grund af lavinefaren.

Multi-Kulti i NuukPlay

Multi-Kulti i Nuuk

“Først når ravnene er blevet hvide” sådan lyder et grønlandsk ordsprog, ligesom andre nationaliteter også har næsten samme ordsprog. Kommuneqarfik Sermersooq har nemlig arrangeret en minifestival der hylder folks forskellige kulturer der skal køre fra i dag indtil søndag, som alle kan besøge.

Hele udsendelsenPlay

Hele udsendelsen

Deling af Qaasuitsoq giver en skatteregning på 6000 kroner til hver borger. -- Kommunalpolitikere skal sørge for en ordentlig skilsmisse i Qaasuitsoq. -- Kommunal støtte til misbrugte børn og familien i to år i Sermersooq, er forslaget fra Demokraterne.

Dyr deling af QaasuitsoqPlay

Dyr deling af Qaasuitsoq

De kommende politikere i Qaasuitsup Kommunia får et stort ansvar i den kommende overgangsudvalg, som skal sørge for, at kommunen bliver delt på den retfærdige måde. Godt 22,2 millioner kroner ekstra skal de kommende kommuner have i udgifter.