20. April 2017 Torsdag d. 20. April

Tags:Hele Udsendelsen

20. April 2017

Hør om hvordan to mænd formentlig forsøgte at lokke børn ind i en bil. -- Inatsisartuts formandskab vil blande sig i KNR’s programflade. -- De første forhandlere i Qaasuitsoq syd føler sig snydt af hovedbestyrelsen.

Hele udsendelsenPlay

Hele udsendelsen

Krænkelser er resultatet af et sygt samfund. -- Den grønlandske rejefisker er gået i land. Han har solgt sine rejelicenser. -- Der er en masse ulve nord for Qaanaaq.

Blufærdighedskrænkelse i skolenPlay

Blufærdighedskrænkelse i skolen

”Det er ikke min datter der skal skamme sig, for det er gerningsfolkene der bør skamme sig.” Sådan lyder meldingen fra et dybt berørt far som Nanoq News har talt med.

Kystfiskere afhængigePlay

Kystfiskere afhængige

Fiskerne af den kystnære flåde har gjort sig afhængige af de to fiskerikoncerner, der ejer den største andel af det grønlandske fiskeri.

Fiskerne udkonkurreretPlay

Fiskerne udkonkurreret

Fiskerne i det kystnære rejefiskeri er gået lige så stille ud af fiskeriet, fordi de sælger deres licenser for 10-15 kroner pr.kilo til de to store koncerner, siger formanden fiskeri- og fangstorganisationen, KNAPK, Henrik Sandgreen.

Vittus er blevet formandPlay

Vittus er blevet formand

Vittus Qujaukitsoq er blevet formand for Siumut, Nuuk, skriver Sermitsiaq. AG. Hermed bliver det muligt for ham, at føre valgkamp til formandsposten, som delegeret under Siumuts landsmøde i juli.

Masser af ulvePlay

Masser af ulve

Området ved Qaanaaq har efterhånden så mange ulve, at man har gode chancer for at se en ulv når men rejser nord for Qaanaaq. Det er noget som en Polsk Biolog, der forsker lidt nord for Qaanaaq kan skrive under på.

Hele udsendelsenPlay

Hele udsendelsen

De studerendes organisation protesterer mod udflytning af socialrådgiveruddannelsen. -- Fæl lugt fra bryggeriet i midtbyen, generer småbørn. -- Vinteren og foråret har været hård ved Nuuks veje.

Socialrådgiveruddannelsen flyttes til IlulissatPlay

Socialrådgiveruddannelsen flyttes til Ilulissat

I følge Departementet for Uddannelser skal Socialrådgiveruddannelsen flyttes til Ilulissat, og det er de akademistuderendes organisation ILI ILI lodret imod.

Fiskerne i Nuuk tjener godtPlay

Fiskerne i Nuuk tjener godt

Det er gået godt for indhandlingen af fisk her i Nuuk i årets fire måneder. Der er indhandlet lidt flere hellefisk, og da der har været priskrig har fiskerne fået 40 procent mere for deres hellefisk i forhold til sidste år.

Lugten fra bryggerietPlay

Lugten fra bryggeriet

Bryggeriet Heca, der er ved at udvikle sig har til huse på Nuuks bymidte – tæt ved skoler og børnehaver. Men når der brygges øl, generes de godt 90 børnehavebørn af den krasse lugt fra bryggeriet.

Vinteren har spist vejenePlay

Vinteren har spist vejene

Nuuks vejnet er blevet slidt ned af den hårde vinter. Der er store huller og nedsænkede spor. Det er derfor, at forvaltningen for anlæg og miljø har søgt om en ekstrabevilling, fordi vejene trænger til reparation.

Eksklusion af RosingPlay

Eksklusion af Rosing

Der kan ikke blive tale om, at ekskludere inatsisartutmedlem Michael Rosing fra Demokraternes lokalafdeling, Sermersooq Vest. Det siger formanden for Demokraternes største lokalafdeling, Tillie Martinussen.