Ny inatsisartutbygning Tirsdag d. 18. April

Tags:Inatsisartutsal, Parlamentsbygning

Ny inatsisartutbygning

Inatsisartutbygningen er nu igen til debat under inatsisartutsamlingen, der starter på torsdag.

21. April 2017Play

21. April 2017

Politikere med dobbeltmandater har også et lønnet arbejde at passe. -- Er vi ved at udvikle os til et diktatur? spørger Demokraterne. -- Afskaf kapitalafkastet, foreslår IA.

DobbeltmandaterPlay

Dobbeltmandater

Blandt alle inatsisartut-medlemmer er 16 af dem også medlemmer af kommunalbestyrelserne, men det er ikke kun det, for nogle af dem har oven i købet et andet arbejde ved siden af.

Politikerne vil styre KNRPlay

Politikerne vil styre KNR

Et lovforslag, der skal gennemtvinge en transmission er utidig indblanding i KNR’s programflade og redaktionelle frihed, siger Demokraternes kulturordfører Nivi Olsen.

Din boligskatPlay

Din boligskat

Inuit Ataqatigiit vil udfase kapitalafkastet, som lejerne af offentlige boliger betaler til det offentlige. Det drejer sig om gennemsnitligt 20 procent af huslejen, der går direkte i landskassen og kommunekasserne.

Kalistat ude af InatsisartutPlay

Kalistat ude af Inatsisartut

Inatsisartutmedlem Kalistat Lund fra Inuit Ataqatigiit har trukket sig, fordi han vil hellige sig sit job, som helikopterpilot.

Kineserne kommerPlay

Kineserne kommer

Royal Greenland tilkalder 38 kinesere til tre fabrikker i Maniitsoq, Qasigiannguit og Uummnannaq.

Flyt RG’s salgsafdelingPlay

Flyt RG’s salgsafdeling

Siumut ser gerne, at salgsafdelingen i Royal Greenland bliver hjemført til Grønland.

20. April 2017Play

20. April 2017

Hør om hvordan to mænd formentlig forsøgte at lokke børn ind i en bil. -- Inatsisartuts formandskab vil blande sig i KNR’s programflade. -- De første forhandlere i Qaasuitsoq syd føler sig snydt af hovedbestyrelsen.

BørnelokkerePlay

Børnelokkere

To mænd forsøgte at lokke fire klassekammerater ind i en bil i går ved hjælp af penge. Moderen til den ene af børnene afhørte ligefrem sin søn for at vide, om han virkelig blev forfulgt af mændene.

Vil tvinge KNRPlay

Vil tvinge KNR

Inatsisartuts formandskab vil forsøge at tvinge KNR til at radiotransmittere inatsisartuts møder. Naalakkersuisoq for kultur Doris Jakobsen har forsøgt at forhandle med KNR’s bestyrelse. Om opgaven siger Doris Jakobsen.

Siumut stadig deltPlay

Siumut stadig delt

Et inatsisartutmedlem og et hovedbestyrelsesmedlem fastholder, at de har ført en korrekt forhandling med Atassut om samarbejde efter valget i Qaasuitsoq Syd.

Maaliaaraq 100 årPlay

Maaliaaraq 100 år

Forfatteren Maaliaaraq Vebæk ville have fyldt 100 år i dag, derfor vil Landsbiblioteket markere hendes fødselsdag i aften kl. 19:30 ved at udstille hendes bøger og optegnelser.