Hjemløse udvises Fredag d. 26. Juli 2013

Tags:hjemløse. Bortvisning. Kialaarfik.

Hjemløse udvises

Andre hjemløse skal føle sig trygge ved ophold hos Cafe Kialaarfik. Men det er ikke alle der opfører sig ordenligt. Og de ansatte må følge regler, og bortvise hjemløse.

12. Februar 2016Play

12. Februar 2016

Unge der er gået i stå skal have muligheder for at prøve sig frem. Virksomheden MUDAHULA giver plads til 4 unge, til en praktikplads. Inatsisartut medlem er skuffet over for naalakkersuisuts afslag og begrundelser, når det gælder ønsket for løsrivelse af Østgrønland fra Kommuneqarfik Sermesooq.

Uforstående overfor grundene til afslagetPlay

Uforstående overfor grundene til afslaget

Flere borgere i Tasiilaq har klaget over, at borgerservicen er blevet ringere siden kommunesammenlægningen. Ønsket om en selvstændig kommune blev afvist af Naalakkersuisut ved årsskiftet. Medlem af Inatsisartut, Laura Taunajik er skuffet over begrundelserne for afslaget.

Arbejder med ungePlay

Arbejder med unge

Den nye virksomhed MUDAHULA tager 4 unge til sig, for at give dem praktikplads. Unge der er gået i stå, skal også have en mulighed for at afprøve deres egenskaber.

Underskud hos Sermitsiaq.AgPlay

Underskud hos Sermitsiaq.Ag

Sermitsiaq.Ag kom ud af 2015 med et underskud efter skat på 1million 680 tusind kroner.

Blå Kors og børnPlay

Blå Kors og børn

Blå kors projektet med at oprette væresteder for børn, er nu sikret for 2016. Et projekt startet af Blå Kors Danmark, i samarbejde med Blå Kors Grønland, hvor man sætter fokus på at bryde tabuer, og hjælpe børn og unge.

Betalingskort lukkerPlay

Betalingskort lukker

Natten mellem lørdag og søndag, mellem klokken 22 og 02:00, lukkes der for betalingskort, pengeautomater og netbank hos Gønlandsbanken.

11. Februar 2016Play

11. Februar 2016

Når det gælder de psykisk syge, er kommunene i gang med at lave om på systemet, så det bliver nemmere for den psykisksyge og de pårørende. Der er lidt forvirring, når det gælder den nye alderspension som trådte i kraft sidste år. Stridigheden mellem Canal Digital og Discovery Channel er overstået, hvor man nu kan se alle kanalerne.

Bedre vilkårPlay

Bedre vilkår

Hvilkår for de psykisk syge og deres pårørende bliver nemmere, når kommunen sammenlægger de forskellige grupper, der arbejder med de handicappede. Og Naalakkersuisoq for sundhed er klar over, at der problemer der ikke løses, når komunerne tager over for den videre behandling af den psykisk syge.

Den nye alderspension der trådte i kraft sidste år har givet anledning til forvirring for mange pensionister. Vi fortæller her de vigtigste ændringer i lovgivningen.Play

Den nye alderspension der trådte i kraft sidste år har givet anledning til forvirring for mange pensionister. Vi fortæller her de vigtigste ændringer i lovgivningen.

Den nye alderspension der trådte i kraft sidste år har givet anledning til forvirring for mange pensionister. Vi fortæller her de vigtigste ændringer i lovgivningen.

Kanalerne genåbnetPlay

Kanalerne genåbnet

Canal Digital og Discovery Networks er kommet til enighed, og det betyder at de nedlukkede kanaler er kommet op at køre igen.

For mange sagerPlay

For mange sager

Samfundets svageste rammest hårdest, når socialrådgiverne i kommunerne har alt for mange sager, som de skal håndtere. Det går ud over sagsbehandlingen for samfundets svageste.