Hjemløse udvises Fredag d. 26. Juli 2013

Tags:hjemløse. Bortvisning. Kialaarfik.

Hjemløse udvises

Andre hjemløse skal føle sig trygge ved ophold hos Cafe Kialaarfik. Men det er ikke alle der opfører sig ordenligt. Og de ansatte må følge regler, og bortvise hjemløse.

30. September 2016Play

30. September 2016

Nuuk mangler arbejdskraft. Drop servicekontrakterne. Kommunerne har udfordringer i forhold til autister.

Ingen ledige i NuukPlay

Ingen ledige i Nuuk

Det går så godt for beskæftigelsen i Nuuk, at det er svært at få besat de ufaglærte jobs indenfor omsorg og byggeri, at der er mangel på arbejdskraft. Alle borgere, der kan arbejde, kan få arbejde. Men der er dog en gruppe på 400 borgere, der skal i træning, før de kan få et arbejde.

Autister i kommunenPlay

Autister i kommunen

Kommuneqarfik Sermersooq har ingen muligheder for, at lave en specialinstitution til børn og unge som har fået diagnosen autisme, erkender Kommuneqarfik Sermersooq.

Runes DansPlay

Runes Dans

I løbet af weekenden har borgerne i Nuuk mulighed for, at se en danseforestilling med professionelle internationale dansere. Forestillingen er speciel, fordi den er inspireret af vikinger og filmen Hunger Games.

Annuller kontrakterPlay

Annuller kontrakter

Når nu servicekontrakterne ikke er underskrevet, hvorfor så ikke annullere dem. Det er Inatsisartutmedlem Mute Bourup Egede, der foreslår det.

Fiskeriet går strygendePlay

Fiskeriet går strygende

Fangsterne for det havgående fiskeri er i fremgang for både rejer og torsk, det første halve år i forhold til sidste år.

29. September 2016Play

29. September 2016

Landsstyre har overforbrug på repræsentation. Sermersooq og entreprenøren er raget uklar. 500 må leve med farlige altaner endnu et år.

Tvist om TuujukPlay

Tvist om Tuujuk

Byggeriet af nye boliger i Tuujuk – på grunden, hvor de gamle røde træblokke lå, er blevet til et mareridt for Kommuneqarfik Sermersooq. To af parterne, entreprenøren og Sermersooq er nemlig blevet uenige om det videre byggeri, derfor er der foretaget et syn og skøn, for at afgøre deres tvist.

Farlige altanerPlay

Farlige altaner

Renoveringen af altanerne hos de godt 500 lejere i blokkene fra 11-17 har lange udsigter. Måske først engang i 2017. Foreløbig er der en nødtørftig sikring af altanerne, ved at håndværkere rykker det forvitrede beton ned.

Ny arkitekturpolitikPlay

Ny arkitekturpolitik

Ny arkitekturpolitik skal sikre at tegne Kommuneqarfik Sermersooq’s ansigt og danne fysiske rammer for borgernes individualitet og fællesskab.

AutismePlay

Autisme

En mor til tre autistiske børn siger, at servicen for børn med autisme er meget begrænset og at forældre kan føle sig ensomme.