Hjemløse udvises Fredag d. 26. Juli 2013

Tags:hjemløse. Bortvisning. Kialaarfik.

Hjemløse udvises

Andre hjemløse skal føle sig trygge ved ophold hos Cafe Kialaarfik. Men det er ikke alle der opfører sig ordenligt. Og de ansatte må følge regler, og bortvise hjemløse.

17. December 2014Play

17. December 2014

Hele udsendelsen

Der er færre ufaglærte udlændingePlay

Der er færre ufaglærte udlændinge

Selvom Kommuneqarfik Sermersooq har strammet op om arbejdstilladelser til udlændinge, kommer der stadig ufaglært udenlandsk arbejdskraft. Målet er, at der skabes arbejdspladser til lokale.

BevillingPlay

Bevilling

Den danske finansministerium giver en bevilling på 4 mio. kr. til inklusionsindsats for nytilkomne grønlændere i Danmark for at forebygge hjemløshed blandt grønlænderne.

En vigtig samarbejdsaftalePlay

En vigtig samarbejdsaftale

Ilisimatusarfik har lavet en aftale med AWG2016, så studerende får mulighed for at arbejde for AWG2016.

Isbjørnene kommer oftere til beboede områder i ØstkystenPlay

Isbjørnene kommer oftere til beboede områder i Østkysten

Klimaforandringerne og den smeltende havis gør livet surt for isbjørnene. Konflikten mellem isbjørne og mennesker ses oftere i byer og bygder i Østkysten. 12 isbjørne er i de første ni måneder af 2014 blevet skudt i selvforsvar i Grønland, viser en rapport.

Eftertanke ved juletidPlay

Eftertanke ved juletid

Et amatørteater fra Sisimiut viser en forestilling om selvmord torsdag aften i Katuaq. Skuespilforfatteren og instruktøren Valerius Nielsen understreger, at stykket er forestillinger og visioner om livet efter døden.

16.December 2014Play

16.December 2014

Hele udsendelsen

UdligningPlay

Udligning

Demokraatits gruppeformand i kommunalbestyrelsen og inatsisartutmedlem Justus Hansen er delt i to i spørgsmålet om, Kommuneqarfik Sermersooq skal aflevere 25 millioner kroner til de to andre kommuner. Det kan sagtens lade sig gøre, siger han.

Flere udgifter i finanslovenPlay

Flere udgifter i finansloven

Nu bliver der etableret en jobportal. Penge til anbringelse af retspsykiatriske patienter på døgninstitution, efter endt behandling på hospital. Selvstyret kommer også til at forhøje en afgift, der ikke får negative konsekvenser for os forbrugere.

Immanuelsen – formand for finansudvalgPlay

Immanuelsen – formand for finansudvalg

Siumut Demokraatit og Atassut har fordelt 14 formandsposter i Inatsisartuts udvalg mellem sig. Der blev 8 til Siumut, 4 til Demokraatit og 2 til Atassut.

Døgnpleje for 1,4 mio. kr.Play

Døgnpleje for 1,4 mio. kr.

Kommuneqarfik Sermersooq har ingen kontrol med dyre private døgninstitutioner, der har børn i pleje, som kommunen har henvist. Det fremgår af den udvidede forvaltningsrevision.

En mand formodes omkommet under jagtturPlay

En mand formodes omkommet under jagttur

En 58-årig mand fra Sisimiut var under en jagt sammen med jagtkammerat kommet ud for kraftigt blæs i torsdags, hvor deres jagtbåd begyndte at slæbe for ankeret. Under forsøget på at fastgøre båden, var den 58-årige faldet i vandet og senere forsvandt.